Med eatersmap kan du skapa din personliga matprofil
Debatt | Nytt inlägg | Registrera dig | Logga in
Inlägg
Engen stil?
Läster i City (för Lund och Malmö) om att tjejer inte har någon egen stil och bara kopierar hollywood kändisarna. Skribenten sökte efter någon som hade cool och egen stil och undrade vad som hänt med modet.

Jag håller fullständigt med henne om att det är synd att marioteten inte vågar sticka ut och klä sig som sig själva, men samtidigt var tjejerna i hennes exempel bara 13,14 år och i just den ålderna tror jag inte att det finns så många "utstickare". Själv var jag värdigt osäker och en riktig "copycat" när jag var yngre men har hittat en egen stil som jag trivs med. Men fortfarande finns det många som inte har hittat sig själva och de kanske alltid kommer ha en lite härmande stil.

Nu har jag börjat gymnasiet och har nog trillat lite tillbaka i min "utveckling" inom modet, men det kommer sig. Ni anar inte hur svårt det är att slå sig fri från den "vanliga" klädseln och ha sin egen.

Vet inte riktigt vad jag ville med detta inlägget.. Antagligen ville jag bara säga att man inte ska deppa ihop och tro att modet går bakot i tiden bara för att ett gäng 13 åringar klär sig som hollywood-kändisarna.. Man får se det som ett steg i utvecklingen, en fas i deras liv.. dock är det ett bekymmer om inte 18åringar eller äldre har hittat sin stil.

Ha en trevlig kväll och kissa INTE i sängen!

Puss&Kram
5 Okt
Jenny
Forsberg
31 år
hemsida >>
ang: Engen stil?
Håller med. Förut köpte jag en massa kläder på H&M men sen upptäckte jag att alla tjejer på hela skolan (utom gothtjejerna) köpte kläder där. Så nu köper jag inget på H&M, förutom smink och hårgrejer och sånt.

Nu köper jag det mesta på clockhouse, kläderna är skitsnygga, och det är ingen annan som klär sig så. Nu sticker jag nog ut, men man vänjer sig med att alla idioter stirrar varenda dag. Dom får väl skylla sig själva.
27 Okt
Cecilia
T
28 år
hemsida >>
ang: Engen stil?
ja har typ en egen stil, ja skulle inte stå ut att se ut som alla andra.. man vill liksom sticka ut. Ja handlar i lite olika affärer men ibland hittar man faktiskt rätt snygga kläder på typ H&M och ginatricot och sånt. man får hitta sin egen stil och testa sig fram..ja har hittat min iaf
11 Nov
jossan
indylover

ang: Engen stil?
egen stil har väl egentligen alla. vissa tar bara efter mer och andra mindre. men tyvärr är det nog faktiskt så att vi följer trenderna rätt mycet vi med, som tror ha hittat vår egen stil. men är det fel då? man måste ju få insperationen från nån och därefter utveckla den till sin egen. där för kan jag inte tycka att det är fel eller nått att handla kläderna på h&m för det är ju i komination med olika accesoarer och grejer man skapar sin sil. en och samma tröja kan vara helt olika på olika personer med olika byxor elelr kjolar eller shorts eller smycken eller vad som hellst! min stil är när jag strålar igenom och det syns att det är jag som har skapat den!
27 Nov
emmie
INGENSTANS
33 år
hemsida >>
ang: Engen stil?
Jag tycker också att det är synd att så få har en egen stil. Visst, modetjejer kan självklart göra sin egen stil av modet. Men väldigt många ser ut som dom kommer direkt från en modekatalog.

Jag var en tråkmåns på högstadiet och bestämde mig för att när jag började gymnasiet skulle jag drastiskt byta ut både min utsida och min insida. Inte för någon annans skull, utan för att jag behövde det för att må bra själv. Jag blev ingen modetjej, men många märkte mig nog på ett eller annat sätt.

Det jag vill säga antar jag är att alla utvecklas. Vissa kanske verkligen vill sticka ut, medan andra hellre följer mängden och modet.
4 Feb
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: Engen stil?
Kan erkänna att jag ville utforska hur viktigt kläder egentligen är för ungdommarna, så jag hade på mig ett par pyjamasbyxor i skolan. Kan säga att det var visst gränsen på hur man inte SKA gå klädd.

Tycker det är irriterande att det finns en gräns för hur man inte ska gå klädd för andra. Visst, kan förstå att man inte ska gå naken eller så.. men är man bekväm i sin klädsel och anser själv att det är något för en själv - anser jag att ingen annan ska ha något att säga till om i det ämnet.

Så till er som bryr er om andras klädsel och saboterar, kan gräva lite djupare i sig själva och sedan berätta för mig hur mycket Du är som person om du följer andras fotspår endast.
9 Feb
Veronika.
(Gäst)
ang: Engen stil?
NU tänker jag erkänna. Jag är nog snarare en sådan som följer modet, klär mig i H&m kläder och liksom klär mig likt de andra. Men jag skulle mer än görna vilja vara lite mer svart om man säger så x) Jag menar lite mer punk/emo eller vad fan ni kallar det xD Några bra tips på hur jag kan förändras långsamt? Vilka kläde rpassar och var finns dem? ;) Tacksam för svar!
13 Mars
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)